Elafiti Adaları (Yunanca'da Geyik Adaları anlamına gelir), Dubrovnik'in batısında bulunan takımadalarına denmektedir.
Sarp dağlarla çevrili Bozburun Yarımadası, Türkiye'nin gizli cennet yerlerinden biridir. 50 ila 100 yıl önce olduğu gibi Türkiye'nin kırsal yaşam tarzı hakkında bir fikir veren, geleneksel değerlerin yaşatıldığı tabiri caizse canlı bir müze. Yazın en yoğun ve sıcak günlerinde bile, yarımadanın barışçıl ve huzurlu atmosferi devam ediyor
Porto Rotondo, Olbia'nın 13 kilometre kuzeyinde Cugnana Körfezi ile Marinella Körfezi arasında yer almaktadır.
Günümüzde Türkiye'nin merkezinde, Toros Dağları'nın kuzeyindeki engebeli platoda yer alan, doğu-orta Anadolu'nun antik yerleşim yerlerinden biri olan Kapadokya’nın sınırları tarih boyunca değişiklik göstermiştir.
Marmaris, Muğla iline bağlı bir liman kenti ve aynı zamanda Ege kıyılarında yer alan en büyük ve en popüler bir turizm merkezlerinden biridir.
Bodrum, NYTimes dergisi tarafından “Türkiye’nin Saint Tropez’i” ünvanı kazanmış bir yerdir. Bodrum, “Her gün işten sonra tatile gitmek ister misiniz?” sorusunu “Evet” olarak cevaplayanların hayal dünyasıdır.
M.Ö. 3000 yıllarında kurulduğu tahmin edilen Telmessos antik kentinin bulunduğu, köklü bir geçmişe sahip Fethiye, Türkiye'nin Ege bölgesinde yer almaktadır. 1958'de gerçekleşen depremde şehir büyük bir yıkıntıya uğrayarak, Telmessos mezar kalıntılarının çoğu büyük ölçüde zarar görmüştür.
Eski zamanlarda “Kalimche” olarak adlandırılan Göcek, Telmessos (bugün Fethiye) ve Kaunos (bugün Dalyan) arasında elverişli bir konuma sahipti. Göcek, 1970’liyılların başlarında ülkemizin ünlü sanatçı ve şairlerinin (Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Halikarnas Balıkçısı gibi) turkuaz kıyılar boyunca 'Mavi Yolculuk' olarak tanımladıkları geziler sonucu keşfedilen, miskin bir Anadolu kasabası olarak akıllarda yer