Bodrum, NYTimes dergisi tarafından “Türkiye’nin Saint Tropez’i” ünvanı kazanmış bir yerdir. Bodrum, “Her gün işten sonra tatile gitmek ister misiniz?” sorusunu “Evet” olarak cevaplayanların hayal dünyasıdır.
Adriyatik'te gizli bir mücevher olan Sibenik, doğu Adriyatik kıyısının en güzel kesimi olarak bilinen Krka'nın ağzında yer alıyor.
Eski zamanlarda “Kalimche” olarak adlandırılan Göcek, Telmessos (bugün Fethiye) ve Kaunos (bugün Dalyan) arasında elverişli bir konuma sahipti. Göcek, 1970’liyılların başlarında ülkemizin ünlü sanatçı ve şairlerinin (Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Halikarnas Balıkçısı gibi) turkuaz kıyılar boyunca 'Mavi Yolculuk' olarak tanımladıkları geziler sonucu keşfedilen, miskin bir Anadolu kasabası olarak akıllarda yer
Turizm metropolü olarak bilinen Budva, kesinlikle her turistin gezmesi gereken bir şehir olarak kabul edilir.
Hırvatistan'ın en büyük ikinci kent merkezi ve en önemli Dalmaçya şehri olan Split, 1700 yıllık geçmişi ile bölgedeki en eski şehirlerden biri olarak kabul edilir.
M.Ö. 3000 yıllarında kurulduğu tahmin edilen Telmessos antik kentinin bulunduğu, köklü bir geçmişe sahip Fethiye, Türkiye'nin Ege bölgesinde yer almaktadır. 1958'de gerçekleşen depremde şehir büyük bir yıkıntıya uğrayarak, Telmessos mezar kalıntılarının çoğu büyük ölçüde zarar görmüştür.
Kalimnos, Onikiada'nın kuzey tarafında ve Türkiye kıyılarına yakın bir konumda yer almaktadır.
Hırvat Adriyatik bölgesini güneyden kuzeye doğru geçerken ilk karşılacağınız büyük bir ada olan Mljet, Akdeniz bitki örtüsü, berrak ve temiz denizi, yumuşak kumlu kıyı şeridi ve su altı deniz yaşamıyla Hırvatistan'ın en yeşil adasıdır.